Cenaze İşlemleri
Tarih: 15.08.2013 Bu Yazı 3313 Defa Okundu

Erfelek Belediyesi olarak yurttaşlarımızın en zor günlerinde yanında olmak, acılarını paylaşmak ve belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmek için çalışmaktayız.

Belediyemiz, cenaze nakil işlemlerinde ambulans, cenaze aracı, imam, yıkama işlemlerini ücretsiz yapmaktadır.

Ölüm esnasında; hastahanede ölen kişi için hatahane hekimliğine, evinde ölenler için bağlı oldukları İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tabibine, Toplum Sağlık Merkezlerindeki aile hekimine, adli vaka olarak kabul edilen ölüler için Savcılık Makamı’na, köylerde ölenler için köy muhtarlığına müracaat edilip defin belgesi alınır. Yurt dışından gelen cenazelerin yakınları ise, aldıkları belgeleri havalimanı doktorundan onaylatıp belgenin aslı ile Müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekmektedir.

Cenazenin başka bir kente nakli gerekiyorsa, bedeli karşılığında cenaze araçlarımızla nakledilmektedir.