Cumhuriyetimizin 93. Yıl Dönümü

Türkiye Cumhuriyetinin 93. yıl dönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet  her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmesi için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Milletimiz Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiştir. Karşılaştığı sorunları ise Cumhuriyet’e olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeyerek aşmıştır. Cumhuriyet; dili, bayrağı marşı ve başkenti temel nitelikleri ile ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ifade eder. Bu nedenle bu değerlerimizi sonsuza kadar koruyacağımızın unutulmaması gerekir.

Atatürk’ün kurduğu çağdaş , demokratik ve laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak her yurttaşımızın asil görevi olmalıdır.Bilinmelidir ki her yurttaşımız dün olduğu gibi bugün de Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkmıştır ve çıkacaktır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok önem vermekteyiz.

     Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü ve ve silah arkadaşlarını canından aziz bildiği vatan için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Muzaffer ŞİMŞEK

ERFELEK BELEDİYE BAŞKANI