KARASU ÇAYI TEMİZLEME ÇALIŞMASI
✅KARASU ÇAYI TEMİZLEME ÇALIŞMASI
Bölgemizde son yıllarda yaşanan aşırı yağışlar dere yataklarının taşkınlıklarına sebep olmuştur.
Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle dere taşkınlarına karşı Erfelek Belediyesi, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ 74. Şube Müdürlüğü iş birliği ile dere yataklarının temizlenmesi kararı alınmış ve çalışmalar başlatılmıştır.
Alanda inceleme yapan Belediye Başkanımız Mehmet UZUN konu ile ilgili;
"İlçemizde 2021 yılı Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri'nde büyük hasar meydana gelmiş ve ilçe genelinde hayatı olumsuz yönde etkilemiştir.
İlçe merkezinden geçmekte olan ve uzun yıllardır temizlenmemiş olan Karasu Çayının kış mevsiminin de yaklaşması sonucu Erfelek Belediyesi, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ 74. Şube Müdürlüğü iş birliği ile temizleme çalışmalarına başlamıştır.
Dere yataklarını temizleyerek hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmaya, hem de yağan yağmurlar nedeniyle olası bir tehlikenin önüne geçmeye çalışıyoruz.
Bu süreçte destekleri için Sinop Valimiz Sayın Erol KARAÖMEROĞLU, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ ve Ak Parti İl Başkanı Sayın Uğur GİRESUN ‘a şahsım ve Erfelek halkı adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.