Sıvı Atık Arıtma Tesisinin İhalesi Yapılmıştır

İlçemizin dev projesi Sıvı Atık Arıtma Tesisinin ihalesi 11 Aralık Salı günü yapılmıştır.
Tesisin inceleme ve itiraz süresi tamamlandıktan sonra Ocak ayının sonlarına doğru başlaması beklenmektedir. Projenin %50 maliyeti Erfelek Belediyesi %50 si İller Bankası "SUKAP" programından karşılaşacaktır.
Proje iş teslimi yapıldıktan sonra bir yıl sonunda teslim edilecektir.İlçemizin kanalizasyon, katı atık arıtma tesisi ve içme suyu arıtma tesisi 2009 - 2014 yılları arasında tamamlanmıştı. Bu dev proje hayata geçtiğinde Karasu Çayı Kayaaltı mevkinden ,Sinop Akliman-dan denize kadar arıtılmış temiz su denize ulaşmış olacaktır.Artık Sinop'a kadar çay boyunda yurttaşlarımız balık tutup piknik yapabileceklerdir. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.