Evlendirme İşlemleri
Tarih: 15.08.2013 Bu Yazı 3621 Defa Okundu

EVLENECEK KİŞİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Eşlerin Resimli Nüfus Cüzdanlarının önlü arkalı fotokopileri ve aslı
2) Çiftlerin 6′şar adet vesikalık fotoğrafları. Fotoğraflar son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Fotokopi ile çoğaltılan fotoğraflar geçerisizdir. Evlilik işlem evrakında kullanılan tüm fotoğraflar aynı olacaktır.
3) Nüfus Kayıt Örnekleri (Nüfus Müdürlüğünden)

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

·                 Çiftler 18 yaşını bitirmiş, 19 yaşına girmiş olmalı, aksi taktirde;
- 17 yaşını bitirip 18 yaşına girmiş olanlar anne ve baba izni ile,
- 16 yaşını bitirip 17 yaşına girmiş olanlar mahkeme izni ile evlenebilirler.

·                 Boşandıktan ya da dul kaldıktan sonra 10 ay içinde evlenmek isteyen bayanlar, mahkemeden bekleme süresinin kaldırılması kararı getireceklerdir.

·                 Nikahı ertelemek ya da iptal ettirmek isteyenlerin en az 3 gün önceden bildirmesi gerekir.

·                 Kimliğinde evli yazanların müracaatı kabul edilmez.

·                 Çiftlerin her ikisi de Düzce dışında oturuyorsa ikamet ettiği evlenme dairesinden izin belgesi alarak müracaat etmesi gerekmektedir.

·                 Bayanın kendi soyadını kullanabilmesi için müracaat anında beyanda bulunulması gerekmektedir. Mal ayrılığı talebi olanların, noterden yaptırmış oldukları mal ayrılığı sözleşmesi getirmeleri gerekmektedir. (Kimliklerini, T.C. kimlik numaralarını ve ikametgah adreslerini bildirmeleri zorunludur.)

YABANCI UYRUKLULARIN MÜRACAATLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

·                 Pasaport, ikamet tezkeresi ve vize süresi dolanlanların başvurusu alınmaz.

1) Avrupa Birliği vatandaşları için; çok dilli bekarlık belgesi diğer ülke vatandaşları için ise; konsolosluktan (valilik onaylı) ya da büyükelçilikten (Dışişleri Bakanlığı onaylı) (2 adet fotokopisi ile birlikte) bekarlık belgesi getireceklerdir.
2) Kendi ülkesinden alanlar Türkçe tercümesini oradaki Türk makamlarına onaylatmak zorundadır. (Apostil edilmemişse)
3) Bekarlık belgesinde anne-baba adı geçmiyorsa onaylı doğum belgesi alınacaktır.
4) Pasaportun yeminli tercüme bürosundan noter tasdikli Türkçe tercümesi yaptırılacaktır.
Pasaporttaki bilgiler ile bekarlık belgesi ve doğum belgesindeki bilgiler birebir uyumlu olacaktır.
5) Yabancı erkek veya bayan Türkçe okuma yazma bilmiyor ise nikah esnasında yeminli tercüman getireceklerdir.

NOT: 1) Evlenecek çiftlerin haftaiçi 17:00′a kadar (mesai saatleri içinde) evlendirme dairesine birlikte gelmeleri zorunludur.
2) Evraklar ilgili kurumdan alındığı tarihten itibaren geçirlilik süresi 6 (altı) aydır.