Çevre ve Temizlik Vergisi
Tarih: 15.08.2013 Bu Yazı 2625 Defa Okundu

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin katı atık toplama ile kanalizasyon hizmetlerinden yararlanan konut , işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar Çevre Temizlik Vergisine tabidir.

Gereken belgeler:

Şahıslar için:
1-Yeni İşe Başlayanlar İçin: İşe Başlama Vergi Levhası, Kira Kontratı, ve Kimlik Fotokopisi.
2-Adres Değişikliği: Adres değişikliği Yoklama Tutanağı, Vergi Levhası, Kira kontratı.
3-Kapanış: Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesinden almış olduğu Kapama Yazısı.

Şirketler için:
1-Yeni İşe Başlayanlar İçin: İşe başlama tarihi yazan Vergi Levhası ya da Ticaret Sicil Gazetesi, Kira Kontratı.
2-Ünvan Değişikliği: Ünvan değişikliği Gazetesi.
3-Kapama: Kapanış Gazetesi, Tasdikli defterin Sureti (Kapanışı belirten suret).