Tarih: 20.4.2014 Bu Yazı 3795 Defa Okundu
Erfelek 28 km.`lik mesafesi ile Sinop İli`ne en yakın ilçe durumundadır. İlçe içinden Ayancık ilçesine geçen eski yol bulunmaktadır. Sinop-Kastamonu yoluna Ahmetyeri Köyü mevkiinden, Sinop-Samsun yoluna da Lala Köyü`nden ulaşım sağlanmaktadır.
Bazı İl Merkezleri ile İlçelere olan uzaklıkları Şöyledir: Samsun: 160 km, Kastamonu: 180 km, Ankara: 430km, İstanbul, 700 km, Türkeli: 35 km, Boyabat: 88 km, Gerze: 41 km, dir. İl merkezine her 20 dakikada bir vasıta bulunmaktadır. Her gün ilçe merkezinden İstanbul yönüne şehirlerarası otobüs seferleri yapılmaktadır.
Basın-Yayın
İlçemizde mahalli gazete çıkarılmamaktadır. Aynı zamanda ilçemizde özel yayın yapan Tv. veya Radyo bulunmamaktadır. TRT ve Özel radyo yayınları net olarak dinlenebilmektedir. Kurulmuş bulunan vericilerle TRT ve Özel kanal yayınları izlenebilmektedir.
Haberleşme
Posta Hizmetleri : Merkeze gelen ve giden postalar haftanın 6 günü yapılmaktadır. Posta hatları (Erfelek-Sinop ve Sinop-Erfelek) `tir.
Telgraf Hizmetleri : Telgraf hizmeti merkezde mevcut bir adet alıcı ve bir adette yazıcı olmak üzere 2 adet teleks mevcuttur. Fax hizmetleri verilmektedir.
Telekomünikasyon Hizmetleri : Telekomünikasyon hizmetleri (Tesis , arıza, bakım vb.) Erfelek Türk Telekom Müşteri Hizmetleri Ofisi ile Sinop Telekom Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. İdari işler (Abonelik, Tahsilat vb.) Erfelek Telekom Ofisince, kendi binasında yürütülmektedir. İlçemize bağlı 46 köyün telefonu otomatik görüşmeye açıktır.